Președintele Klaus Iohannis a acceptat, luni seară, propunerea PSD+ALDE de a-l desemna pe Mihai Tudose în funcția de prim-ministru.

Iată declarația șefului statului, făcută la ora 20.00 la Palatul Cotroceni:

“PSD şi ALDE susţin că au în continuare are majoritate în Parlament. Formaţiunile s-au prezentat împreună şi au înaintat o propunere în persoana domnului Tudose.

Partidele din opoziţie nu au avut propuneri concrete şi din discuţii nici nu a rezultat că ar exista o înţelegere politică.

Pe de altă parte, această criză politică prin care trecem dăunează grav României. Dăunează economiei românești, imaginii României în lume și opinia mea este că aceasta trebuie terminată foarte repede. Trebuie, în opinia mea, să avem cât mai repede un nou guvern, care să înceapă să rezolve problemele rămase nerezolvate, problemele apărute din cauza aceste crize.

Așadar, luând în considerare cele arătate, îl desemnez pe domnul Mihai Tudose ca viitor prim-ministru, care va avea discuții zilele următoare și se va prezenta cu o echipă guvernamentală în Parlament”.

Decizia președintelui Iohannis vine la o oră după încheierea consultărilor pe care le-a avut începând cu ora 15.00 cu partidele parlamentare pe tema numirii unui nou premier.

Astfel, după mai puțin de 6 luni de la desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcția de prim-ministru, PSD+ALDE au reușit să-și doboare propriul guvern prin moțiune de cenzură, iar acum au un nou premier.

În 10 zile, Mihai Tudose are termen să se prezinte cu membrii Guvernului în fața Parlamentului, pentru validare.

Download (PDF, Unknown)

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version