Klaus Iohannis, președintele României, participă joi la Reuniunea Biroului Grupului Partidului Popular European, eveniment care are loc la București, la Athenee Palace Hilton.

iohannis bruxelles, comisia europeana

Cu această ocazie, Iohannis a anunțat public că și-l dorește premier și după alegerile din decembrie pe actualul șef al Guvernului, Dacian Cioloș.

Însă i-a transmis acestuia că nu va putea să-l mai numească premier ca independent sau tehnocrat și că este momentul să-și declare adeziunea sau măcar simpatia pentru partidul cu care dorește să-și continue proiectele.

“Ar fi bine ca Cioloş să continue după alegeri, dar să spună cu ce partid. Nu voi propune premier independent. Ar fi bine ca Dacian Cioloş să-și continue proiectele după alegerile parlamentare, dar trebuie să știe că pentru acest lucru e necesar ca de acum să îşi declare adeziunea sau măcar simpatia pentru partidul cu care doreşte să continue proiectele. După alegerile parlamentare nu voi nominaliza persoane independente politic pentru poziția de premier al României”, a fost mesajul clar transmis de Iohannis.

Surprins neplăcut de situația lui Blaga

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a recunoscut că Partidul Național Liberal se află într-o situație extrem de neplăcută, după ce copreședintele Vasile Blaga a intrat pe mâna procurorilor Direcției Naționale Anticorupție.

“Situaţia lui Vasile Blaga este o surpriză foarte neplăcută şi prin această evoluţie PNL a ajuns într-o situaţie complicată. Pe de altă parte, trebuie şi e demn de remarcat că în aceeaşi zi în care a fost inculpat Vasile Blaga s-a retras din conducerea partidului, atitudine politică corectă, dar din păcate nu în toate partidele româneşti asta este realitatea”, a declarat Iohannis.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version