Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit două solicitări de graţiere, dar a anunţat, joi, că le-a refuzat pe amândoua.

iohannis

Este vorba de eventuala graţiere a Monicăi Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului, şi de profesorul Gheorghe Mencinicopschi, fost director al Institului de Cercetări Alimentare.

Cei doi au fost condamnaţi la ani grei de închisoare în două dosare renumite, “Ziua Tineretului”, respectiv “Privatizarea ICA”.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009, de Ziua Tineretului.

Ridzi şi-a petrecut timpul la secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, dar şi la Spitalul Penitenciar Jilava, unde a fost internată din cauza problemelor medicale.

Pe 28 mai, soţul Monicăi Iacob Ridzi, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul din Petroşani, a depus o cerere de graţiere a fostului ministru. S-au invocat problemele medicale grave, dar şi faptul că Monica Iacob Ridzi are doi copii minori.

Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la opt ani de închisoare în dosarul “Privatizarea ICA”, dosar în care personaj principal a fost Dan Voiculescu, fostul preşedinte al Partidului Conservator.

Mencinicopschi a solicitat graţierea în martie şi a depus mai multe documente care să arate că suferă de afecţiuni grave. De altfel, în vară, Mencinicopschi a petrecut o perioadă de timp la Institutul CC Iliescu, din cauza unor probleme cardiace.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version