Preşedintele Klaus Iohannis condamnă „ferm” recentele atacuri ale Rusiei împotriva Ucrainei, pe Dunăre, în apropierea graniţei cu România.

„Condamn ferm recentele atacuri ale Rusiei împotriva infrastructurii ucrainene civile de pe Dunăre, care este foarte aproape de România. Această escaladare, care a avut loc recent, prezintă un risc serios în ceea ce priveşte securitatea la Marea Neagră. De asemenea, afectează tranzitul cerealelor din Ucraina în viitorul apropiat şi implicit securitatea alimentară la nivel global”, a transmis şeful statului, luni, pe Twitter.

Luni dimineață, drone rusești au atacat o infrastructură portuară ucraineană în regiunea Odesa (sud) şi au distrus un hangar cu grâne, potrivit Comandamentului operaţional ucrainean din sudul ţării „Pivden”.

Purtătoarea de cuvânt a acestui comandament, Natalia Gumeniuk, a afirmat că inamicul a vizat în special porturile din partea ucraineană a Dunării, considerate drept căi alternative pentru transportul de cereale ucrainene, potrivit Unian. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version