Preşedintele Klaus Iohannis a început, la ora 15.00, consultările cu partidele politice pentru desemnarea unui nou premier.

iohannis

Primii invitaţi care au ajuns la Palatul Cotroceni au fost reprezentanţii Partidului Social Democrat. Iohannis a fost impresionat că PSD a venit în formulă completă de cinci, preşedintele Liviu Dragnea şi preşedintele executiv Valeriu Zgonea fiind însoţiţi de vicepreşedinţii Ecaterina Andronescu, Gabriela Firea şi Georgian Pop.

“Asistenţă numeroasă avem astăzi. Stimaţi membri ai delegaţiei PSD, bine aţi venit la aceste consultări. Am convocat o rundă de consultări pentru că doresc să cunosc opiniile, soluţiile şi conceptele cu care vin partidele în această încercare de a găsi o soluţie pentru un nou guvern. Pentru început, fiindcă sunteţi primii, daţi-mi voie să spun că după părerea mea este mult mai mult decât o schimbare de Guvern, cred că este despre o schimbare de paradigmă”, a fost mesajul de introducere al lui Iohannis.

Liviu Dragnea a anunţat încă de miercuri seara că PSD va propune un premier “care să ţină cont şi de solicitările din societate”. Cel mai probabil, propunerea PSD va fi sociologul Vasile Dâncu.

Klaus Iohannis se va mai consulta joi cu Partidul Naţional Liberal (ora 17.00), cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (ora 18.00) şi cu reprezentanţii minorităţilor (ora 19.00).

Vineri sunt aşteptaţi la Palatul Cotroceni membrii UNPR, de la ora 11.30, şi cei ai Alianţei Liberal Democrate, de la ora 12.30. Ulterior, vor veni şi reprezentanţi ai societăţii civile.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version