Klaus Iohannis, preşedintele României, participă joi la bilanţul pe 2015 al Ministerului Apărării Naţionale.

iohannis

Cu această ocazie, preşedintele României a anunţat că “Armata este unul dintre pilonii statului român şi o instituţie pe care românii o privesc cu apreciere şi mândrie”.

Mai mult, Iohannis le recomandă românilor “să continue să aibă încredere în profesionalismul şi devotamentul militarilor” şi anunţă că “în 2015 am făcut paşi importanţi pentru Armata României. Putem spune că anul precedent a fost unul al confirmării şi cosolidării. România a demonstrat că îşi urmăreşte consecvent direcţiile de politică externă şi de securitate: pateneriatul strategic cu SUA, apartenenţa la NATO şi UE, am arătat că suntem hotărâţi să fim un furnizor de securitate în regiune. În 2015 am trecut de la bune intenţii la acţiuni concrete, azi avem un plan de alocare a 2% din buget, pentru apărare. Avem o nouă strategie naţională de apărare a ţării, care avansează concepte noi, adaptate la noul context internaţional. Din 2015, avem o nouă lege privind planificarea Apărării care oferă fundamentul pentru un nou model de gândire strategică. 2015 a însemnat o preocupare constantă pentru dotarea Armatei şi pregătirea trupelor din toate categoriile de forţe”.

În finalul discursului său, Iohannis a anunţat că “pentru 2016, obiectivul nostru trebuie să fie continuarea şi extinderea la un nou nivel a ceea ce am început anul trecut. Mă refer la punerea în practică a strategiei naţionale de apărare, la parteneriatele noastre strategice, va trebui să ne adaptăm continuu. Realitatea în care trăim ne arată importanţa unor alianţe şi parteneriate strategice solide. Aşteptările de performanţă pe care le avem de la armata noastră trebuie însoţite de asigurarea condiţiilor necesare de cei aflaţi în serviciul ei”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version