Prezent vineri la Palatul Cotroceni, unde a participat la evenimentele organizate cu ocazia aniversării a 25 de ani de la semnarea Convenţiei ONU cu privire la drepturile copilului, Klaus Iohannis a făcut o serie de afirmaţii importante în legătură cu Educaţia din România.

iohannis

Printre altele, preşedintele României consideră că “Educaţia românească nu are probleme din cauza lipsei unei reforme ci mai degrabă suferă de reformită cronică. Am avut foarte mulţi miniştri ai Educaţiei şi fiecare a încercat câte o reformă sau chiar două. Trebuie să încercăm un exerciţiu de imaginaţie şi să ne gândim cum ne dorim să arate şcoala românească”.

Iohannis spune că îşi doreşte “o dezbatere publică largă, de lungă durată, urmată de schimbări profunde, care pot fi motivate şi care dau rezultate. Nu-mi doresc o reformă formală”.

De asemenea, preşedintele României susţine că “mulţi tineri încep să-şi dorească mai mult de la cei care îi reprezintă, ceea ce este o condiţie esenţială de funcţionare a unui sistem democratic. Iar contribuţia tinerilor este esenţială pentru ca viziunea Educaţiei pentru România de mâine să fie una solidă, ambiţioasă şi pe termen lung”.

Iohannis vrea ca “principiile care stau la baza Convenţiei cu privire la drepturile copiilor — non-discriminarea, urmărirea celor mai bune interese ale copilului, dreptul la viaţă, supravieţuire şi dezvoltare şi respectul faţă de părerile copilului — să stea şi la baza deciziilor politice şi administrative”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version