Preşedintele Klaus Iohannis a mers astăzi la ora 11.00 la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pentru a vedea şi încuraja victimele şi familiile acestora după incendiul din Club Colectiv din Capitală în care au murit 27 de spectatori şi au fost răniţi 184 – dintre care 146 au rămas internaţi în spital.

iohannis dr lascar 2
Dr. Vasile Lascăr de la Spitalul Floreasca îi explică şefului statului starea răniţilor

UPDATE: Iohannis a mers apoi şi la Club Colectiv, iar la ieşire a spus că spaţiul este total impropriu. ”Este de neimaginat că în acel spaţiu au putut să fie atâţia oameni la un concert. Tragedia s-a produs pentru că au fost ignorate norme simple”.

“Este o mare, mare tragedie. Sunt îndurerat, cutremurat dar şi revoltat că o asemenea tragedie s-a putut întâmpla în centrul Capitalei. (…) Am indicii că nu au fost respectate normele legale. Trebuie să le explicăm rudelor cum s-a întâmplat tragedia”, a declarat şeful statului la ora 11.00, la intrarea în spital.

O declaraţie similară a fost postată pe pagina sa de Facebook.

iohannis dr lascar
Dr. Vasile Lascăr de la Spitalul Floreasca, şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie

Iohannis a stat circa 15 minute în Spitalul Floreasca iar la ieşire a declarat: “Am vizitat toţi pacienţi de aici din spital care au fost răniţi în incendiul de aseară. Majoritatea sunt inconştienţi, sunt grav răniţi. O singură persoană este conştiebntă şi am putut vorbi cu ea. Am vorbi şi cu mama unui rănit. Sper să avem rezultatele anchetei foarte repede şi să nu se mai întâmple niciodată o astfel de tragedie. La ora 12.00 i-am invitat pe dl ministru Oprea şi dl Raed Arafat să-mi prezinte situaţia”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version