Consiliul Naţional al PNL a decis duminică să îl susţină pe preşedintele Klaus Iohannis pentru un nou mandat de președinte în 2019, iar pe liderul liberal Ludovic Orban în funcția de prim-ministru, dacă partidul va câştiga alegerile parlamentare din 2020.

Aceste două subiecte nu erau programate, însă cei 785 de delegaţi ai Consiliului Naţional au suplimentat ordinea de zi cu acestea.

Din totalul de 817 voturi exprimate, 793 au fost pentru susţinerea lui Klaus Iohannis, iar din cele 821 de voturi exprimate pentru funcția de premier, 685 au fost pentru susţinerea lui Orban şi 113  pentru Viorel Cataramă.

Astfel, Orban, achitat definitiv în urmă cu o săptămână în dosarul de corupție care l-a ținut blocat timp de aproape doi ani, dar i-a asigurat președinția PNL, s-a lipit acum de Iohannis.

“Este o necesitate din punct de vedere statutar, este o necesitate din punct de vedere politic, validarea candidatului la preşedinţia României din partea PNL se decide în Consiliul Naţional.După cum vedeţi, după o bună perioadă de vreme adversarii noştri politici au o strategie sistematică de creare a unei false imagini că ar exista o distanţă între PNL şi preşedintele Klaus Iohannis. Preşedintele Klaus Iohannis este ales preşedinte al României ca şi candidat din partea PNL. PNL s-a angajat în parteneriat cu preşedintele României să pună în practică proiectele lansate în perioada candidaturii”, a declarat Ludovic Orban.

“Vreau ca fiecare şef de organizaţie să dea cu parul în şeful de la PSD”

La finalul reuniunii, preşedintele PNL le-a transmis liberalilor, patetic, că ”oastea trebuie trezită” și “fiecare şef de organizaţie trebuie să dea cu parul în şeful de la PSD”, el recunoscând că s-au făcut blaturi ciu oamenii lui Liviu Dragnea. 

”Gata cu blaturile cu PSD, v-o spun din capul locului! Sunt un om blând, care iubeşte oamenii, care întotdeauna am preferat în acţiunea politică să conving, nu mi-a plăcut să fiu ascultat de frică (…), dar nu voi mai accepta ca 75-85% din partid care munceşte să bată pasul pe loc din cauză că 25% din partid nu munceşte. (…) Nu mai vreau să se facă opoziţie numai la nivel naţional sau unii lideri judeţeni să facă opoziţie, dar numai cu mesaje legate de palierul naţional. Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate. Cine nu are puterea să abandoneze de acum, să-l lase pe altul mai puternic şi mai curajos”, a declarat Orban.

Liderul PNL a amenințat că va lua măsuridrastice, dacă nu va fi ascultat:  „Nu-mi doresc să iau nicio măsură de sancţionare a nimănui, dar nici nu pot să accept ca unii să demită pe nepusă masă primari de municipii aflaţi în funcţie. Ce alt serviciu mai mare poţi să-i faci PSD într-un municipiu decât să-l demiţi din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale pe primarul PNL? Să terminăm cu astfel de prostii şi cu astfel de decizii care sunt luate fără nicio noimă. Dialog, comunicare, solidaritate sunt fundamentale. Nu o luaţi ca un avertisment, dar voi lua măsurile care se impun pentru a avea garanţia că PNL va câştiga alegerile”.

Orban a susținut că și-ar fi dorit “foarte mult” ca “bătălia între noi şi PSD să se câştige printr-un duel între mine şi Dragnea, numai că Dragnea fuge, normal”.

“Niciodată nu o să accepte să intre într-o bătălie şi într-o dezbatere unu la unu cu mine, fiindcă el se simte bine acolo, în spatele gardurilor, în spatele cordoanelor de jandarmi, cu o mulţime de indivizi care îl adulează numai pentru ceea ce le oferă. Bătălia cu PSD nu se va câştiga aşa. Se va câştiga cu infanteria, cu fiecare membru, cu oastea, iar oastea trebuie trezită şi ridicată la luptă. (…) Gata cu blaturile cu PSD, v-o spun din capul locului”, a repetat Orban.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version