Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la aderarea României la Organizaţia Naţiunilor Unite.

iohannis 2

Cu această ocazie, preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să tragă un semnal de alarmă în legătură cu “posibilitatea de a promova interesele naţionale şi de a profila ţara noastră ca stat puternic şi important în lume”.

“În actualul context de securitate volatil rolul ONU devine tot mai important. Anul 2015 a fost un an care a pus la încercare comunitatea internaţională în general şi UE, în special. Faptul că la ora actuală aproape 120.000 de persoane sunt implicate în diverse misiuni ONU arată disponibilitatea Organizaţiei de a sprijini oamenii aflaţi în suferinţă, în acelaşi timp, acelaşi număr reflectă o realitate îngrijorătoare a crizelor şi diverselor regiuni ale globului. În noua arhitectură globală România îşi urmăreşte consecvent şi pragmatic obiectivele”, a fost mesajul transmis de Klaus Iohannis.

În plus preşedintele României a afirmat că “obiectivul central al României a fost şi rămâne acela de a-şi consolida securitatea atât prin asigurarea mijloacelor naţionale, cât şi prin folosirea parteneriatelor strategice”.

De asemenea, Iohannis susţine că “România pledează pentru o atenţie mai mare acordată Mării Negre, punct strategic pentru securitatea euroatlantică”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version