Klaus Iohannis, preşedintele României, a anunţat, miercuri, că va pleca în Malta pentru a participa la două întâlniri extrem de importante.

iohannis

Iohannis va participa atât la summit-ul UE – Africa, cât şi la Consiliul European extraordinar. Ambele acţiuni au ca obiectiv rezolvarea problemei migranţilor care au luat cu asalt Bătrânul Continent în ultimele luni.

Preşedintele României anunţă că “trebuie să colaborăm cu ţările de orgine pentru a controla fluxul de migranţi” şi a ţinut să-i asigure pe liderii Uniunii Europene că “România este solidară cu statele UE şi doreşte să găsească cele mai bune soluţii pentru a putea gestiona fluxul de refugiaţi”.

De asemenea, Iohannis afirmă că “la cele două întâlniri vom discuta despre întârirea controlului la graniţele dintre state, despre gestionarea numărului de imigranţi şi despre locurile în care vor fi instalaţi imigranţii”.

România şi-a manifestat în mai multe rânduri disponibilitatea de a se implica în toate măsurile luate pentru gestionarea fluxului de imigranţi.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version