Kelemen Hunor a anunțat, luni, că UDMR nu iese încă din Guvern, dar „fără Ministerul Dezvoltării nu putem continua. (…) Aşteptăm propunerea premierului Ciolacu privind structura coaliţiei”.

„Sunt convins că este în interesul partenerilor noştri şi al societăţii ca PSD, PNL şi UDMR să continue să guverneze împreună. Partenerii noştri cunosc intenţiile noastre: prima opţiune pentru noi este respectarea protocolului, deoarece cuvântul dat, actul semnat ne obligă; totodată, fără Ministerul Dezvoltării nu putem continua. Nu ne-am ridicat de la masa negocierilor şi nici nu ne vom ridica, deoarece UDMR şi-a asumat responsabilitatea guvernării până în anul 2024.

Din momentul în care preşedintele ţării îl va desemna pe Marcel Ciolacu în funcţia de prim-ministru, va fi responsabilitatea sa să formeze un Guvern, după care UDMR va aştepta propunerea privind structura coaliţiei de guvernare. După desemnare, aşteptăm propunerea premierului Ciolacu privind structura coaliţiei de guvernare””, a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version