Liderul UDMR, Kelemen Hunor, i-o întoarce peședintelui Iohannis, care i-a cerut, vineri, să explice public declarațiile de la Bîile Tușnad ale premierului Ungariei, Viktor Orban, în condițiile în care lideri ai Uniunii au fost prezenți la eveniment și l-au aplaudatpe acesta.

Klaus Iohannis și Kelemen Hunor după semnarea Acordului politic inițiat de șeful statului în vara lui 2019 înainte de dărâmarea Guvernului Dăncilă PSD

„În ceea ce priveşte prezenţa colegilor (UDMR – n.r.), acolo au fost foarte mulţi oameni, merg din curiozitate, sunt curioşi ce declară un om politic, ce declară premierul Orban, aşa cum erau curioşi foarte mulţi care n-au fost prezenţi la Tuşnad şi au urmărit prin internet sau au citit ulterior – români, maghiari. Sigur, oamenii merg acolo şi aplaudă şi aceste aplauze sunt de foarte multe feluri. Unii aplaudă din respect, alţii aplaudă din simpatie, alţii sunt de acord total sau parţial cu cele spuse şi aplaudă. Care ar fi problema din acest punct de vedere? Probabil că fiecare aplaudă din alte considerente, care fac un mixt de argumente, ar trebui să-l întrebi pe fiecare de ce aplaudă. Deci, sunt multe motive. Şi eu dacă mă duc la un spectacol aplaud şi dacă îmi place în totalitate şi dacă îmi place parţial. Chiar nu văd sensul de ce să explicăm, să spunem cine de ce aplaudă un discurs. Este un lucru aproape firesc, dacă te duci la un astfel de eveniment aplauzi şi dacă ai fost de acord, şi dacă n-ai fost de acord”, a declarat preşedintele UDMR, la solicitarea Agerpres.

„Nu trebuie să vorbim în niciun caz despre o criză în coaliţie. O criză în coaliţie este dacă nu se respectă programul de guvernare, dacă nu se respectă acordul de coaliţie, dacă nu putem să ne înţelegem pe subiecte din programul de guvernare, de pe agenda noastră politică, dacă cineva dintre noi face ceva împotriva intereselor generale sau specifice ale României şi nu este cazul în coaliţie. Fiecare şi-a făcut treaba, discutăm, punem în aplicare programul de guvernare, căutăm soluţii la problemele cetăţenilor şi la problemele cu care ne confruntăm cu toţii, dar un conflict în interiorul coaliţiei pe un discurs al unui om politic, indiferent cine e acel om politic din Uniunea Europeană, nu cred că este cazul, că nu lezează, nu atinge în niciun fel coaliţia, performanţele coaliţiei. Orban n-a vorbit de România, Orban n-a vorbit de Guvernul României, de coaliţie, deci nu există motiv pentru care să fie o chestiune de tensiune în coaliţie. Deci, se poate discuta în coaliţie ceea ce a spus Orban, eu sunt pregătit pentru orice discuţie”, a mai declarat liderul UDMR.

Iohannis, la 6 zile de scandal Viktor Orban: „E nevoie de clarificări UDMR”. Dar „nu își dorește nimeni o criză guvernamentală”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version