Invitat luni seara la o cunoscută emisiune de televiziune, preşedintele Klaus Iohannis a făcut câteva aprecieri extrem de interesante la echipa propusă pentru guvernul de tehnocraţi de premierul desemnat Dacian Cioloş.

Iohannis si Ciolos

În primul rând, Iohannis a ţinut să sublinieze faptul că “domnul Cioloş a avut libertatea să-şi aleagă echipa şi şi-a ales singur echipa”.

Cu toate acestea, Iohannis este convins că “va fi un guvern cu care voi colabora foarte bine, asta şi pentru că am vrut amândoi să fie o listă de oameni cu care să putem lucra bine”.

În legătură cu prezenţa ex-social-democratului Vasile Dâncu printre propuneri, Iohannis a afirmat că “nu trebuie să explic eu acest lucru, ci premierul desemnat. Am discutat toate numele, nu am dorit să refuz pe nimeni. Sunt convins că este o echipă care va performa foarte bine”.

Iohannis spune că i-a recomandat premierului desemnat “să găsească rapid cele mai bune soluţii pentru a asigura transparenţa la nivelul alocării de fonduri către administraţia locală şi centrală”.

De asemenea, Iohannis susţine că “nu sunt îngrijorat de posibilitatea ca alegerile din 2016 să fie viciate de prezenţa domnului Vasile Dâncu la conducerea Ministerului Dezvoltării. Alegerile vor fi organizate de MAI şi AEP şi nu am semnale că vreuna dintre aceste instituţii avantajează sau dezavantajează vreun partid”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version