La două zile de la tragedia din Club Colectiv, Klaus Iohannis, preşedintele României, a avut o reacţie surprinzătoare pe un celebru site de socializare.

iohannis

Printre altele, Iohannis susţine că “România trebuie să înveţe o lecţie. Avem datoria să învăţăm o lecţie. Nu mai avem voie să tolerăm incompetenţa unor autorităţi, ineficienţa unor instituţii. Nu trebuie să mai lăsăm corupţia să ucidă”.

În plus, preşedintele României este de părere că “zecile de tineri loviţi crunt şi familiile lor ne obligă să ne luăm un angajament. Trebuie ca românii să ceară autorităţilor să fie responsabile pentru a se asigura că astfel de tragedie nu se va repeta”.

Iohannis anunţă că “România traversează un moment de grea încercare” şi că “trebuie să privim această tragedie cu toată compasiunea, dar şi cu toată responsabilitatea”.

Nu în ultimul rând, preşedintele României susţine că “în astfel de momente românii pot să arate că le pasă şi sunt uniţi. Ne-au arătat-o deja sute de asistente, infirmiere şi medici, care au venit la spitale fără a fi chemaţi sau obligaţi, miile de români care au donat sânge sau zecile de studenţi şi voluntari care şi-au oferit sprijinul oriunde era necesar”.

Reacţia lui Klaus Iohannis vine după ce 30 de tineri şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu produs vineri seara în Clubul Colectiv, din Bucureşti. Alte peste 100 de persoane sunt rănite şi se află în stare gravă sau foarte gravă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version