Preşedintele Klaus Iohannis a programat o nouă rundă de consultări cu liderii partidelor parlamentare, înainte de a desemna noul premier al României.

image-2014-10-14-18303630-70-klaus-iohannis

După ce a stat la discuţii cu reprezentanţii societăţii civile şi cu protestatarii din Piaţa Universităţii, Iohannis este aproape 100% convins că varianta alegerilor anticipate nu este una potrivită.

Astfel, liderul de la Cotroceni ia tot mai serios în calcul varianta numirii unui nou premier, după ce Victor Ponta şi-a înaintat demisia ca urmare a tragediei din Club Colectiv, din Bucureşti, şi a protestelor în timpul cărora i s-a cerut “capul”.

Practic, Iohannis ar urma să numească un premier care să asigure interimatul până la alegerile parlamentare de anul viitor.

Preşedintele României va discuta cu reprezentanţii Partidului Social Democrat (luni, ora 18.00) şi cu cei ai Partidului Naţional Liberal (luni, ora 19.00), urmând ca în timpul zilei de marţi să-i treacă pragul cei de la UDMR (ora 11.00), cei de la UNPR (ora 11.30), cei de la ALDE (ora 12.00) şi reprezentanţii minorităţilor (ora 12.30).

Cea mai vehiculată variantă de premier rămâne Dacian Cioloş, fost comisar pentru agricultură, dar se mai vorbeşte şi despre Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, sau despre Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version