Liderul USR, Elena Lasconi, îl acuză pe premierul Marcel Ciolacu de faptul că „refuză” o procedură transparentă de numire şi criterii clare de integritate pentru desemnarea comisarului european din partea României.

„Peste 10 zile expiră termenul acordat României pentru a trimite propunerile de comisar european şi în continuare avem doar informaţii pe surse. Premierul Ciolacu refuză să avem o procedură transparentă de numire şi criterii clare de integritate. Singura explicaţie este că domnul Ciolacu vrea să îşi numească, din nou, prietenii în funcţii publice. Comisarul nu este al lui Ciolacu şi al PSD, ci al României. Asta trebuie să îi intre lui Ciolacu în cap”, a declarat Elena Lasconi, într-un comunicat transmis marți.

Uniunea Salvaţi România precizează că a depus o solicitare oficială pentru convocarea comisiilor din Parlament care să audieze propunerile de comisar european din partea României „astfel încât Marcel Ciolacu să nu fenteze Parlamentul” în această procedură.

Totodată, USR i-a cerut premierului să organizeze consultări publice cu toate partidele şi cu societatea civilă pentru desemnarea comisarului european din partea României.

“30 august este data-limită până la care fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să propună câte doi candidaţi pentru postul de comisar european în viitorul Executiv comunitar. Audierile în Parlamentul European vor avea loc cel mai probabil în luna septembrie”, menţionează USR.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version