Luni au loc discuţiile decisive dintre preşedintele Klaus Iohannis şi liderii partidelor politice parlamentare în legătură cu desemnarea noului premier.

Unul dintre numele vehiculate este cel al lui Florin Georgescu, prim-viceguvernator al Băncii Naţionale a României, însă mulţi dintre liderii politici ai momentului nu cred că este posibilă o asemenea mutare.

Iar motivele diferă. Pe de o parte, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, consideră că Florin Georgescu nu va renunţa la salariul foarte mare de la BNR pentru a se complica în funcţia de premier.

“Din ce ştiu eu, Florin Georgescu este tentat să rămână la bancă, nu să vină la guvernare. Mi s-a spus că are şi ceva probleme de sănătate, aşa că nu cred ca vă renunţa la funcţia respectivă pentru a se complica în politică. Dacă insistăm, poate reuşim să-l convingem. Dar este puţin probabil, din ce ştiu eu”, a fost mesajul transmis de Ecaterina Andronescu.

Nici Victor Ponta nu crede într-o asemenea variantă. Dar fostul premier nu aduce în discuţie funcţia lui Georgescu de la BNR şi grupul de interese ce îl are în frunte pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

“L-aş vota cu toată inima pe Florin Georgescu şi aş mai convinge şi alţi 50 de parlamentari din afara PSD şi ALDE să-l voteze. Cu el la cârmă aş fi fost liniştit că economia românească ar merge bine, iar măsurile sociale implementate. Ar fi garantul stabilităţii, predictibilităţii şi seriozităţii. Dar sunt mulţi oameni care au răsuflat uşuraţi când el a zis că refuză din start orice discuţie pe o asemenea temă. Pentru că Florin Georgescu nu este manevrabil şi nu poate fi marioneta nimănui”, a spus Ponta.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version