Liderul PSD, Marcel Ciolacu, respinge acuzele PNL și neagă că l-ar vrea în finală pe președintele AUR, George Simion – care apare în mai multe sondaje de opinie pe locul 2 la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie -, susținând că și-ar dori să intre în cursă cu Nicolae Ciucă.

Iată ce a declarat, miercuri, Marcel Ciolacu:

„Mi-aş dori foarte mult în turul 2 să intru cu Nicolae Ciucă. Am fost tot timpul întrebat cu cine îmi doresc, m-am abţinut, am zis că decizia aparţine românilor, lucru foarte adevărat.

Cum s-a aflat acest plan secret (că l-ar spiniji pe Simion să ajungă în turul 2 –  n. r.). În primul rând e secret, dar îl ştie toată lumea. Cum pot eu să cer cuiva să voteze cu altcineva, când el vrea să mă voteze pe mine? Eu tâmpenie mai mare nu am auzit.

Acest procedeu în poveştile politice româneşti s-a folosit când a ieşit doamna Eba (Elena Băsescu – n. r.) europarlamentar. Şi mi-aduc aminte că a fost făcut de preşedintele Traian Băsescu, fiindcă era vorba de fiica domniei-sale.

Ce treabă are PSD cu asta? În primul rând, nu s-au făcut birourile electorale, nu s-au înfiinţat. Deci eu o să vorbesc cu… sau oamenii din PSD… Câte voturi se strâng? 100.000, 200.000? 380.000, teoretic, dacă ar fi o disciplină de fier. O tâmpenie.

Cu adevărat, în timpul campaniilor electorale mai apar şi idioţi utili. Ca să schimbi cumva incapacitatea ta de a ajunge în turul 2 şi să găseşti un motiv plauzibil, dom’le, de ce n-am ajuns eu în turul 2? Uite, dom’le, a avut un plan secret Ciolacu. Repet, dacă e secret, noi vorbim despre el. Eu ştiu că de lucrurile secrete nu vorbim. E o tâmpenie!”.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, l-a acuzat marți pe Ciolacu de faptul că ar face jocurile Federaţiei Ruse.

„Ne uităm la ceea ce s-a întâmplat cu decizia CCR şi la toate aceste date legate de dorinţa prin care Partidul Social Democrat, Marcel Ciolacu consideră că poate să învingă în turul doi şi există o singură opţiune – aceea de a intra cu George Simion. Ca atare, pornind de la decizia CCR – şi am văzut că a existat astăzi o decizie a Tribunalului prin care Diana Şoşoacă a fost validată candidat la Senat – asta înseamnă că, din toate punctele tehnice de vedere privind candidatura unui cetăţean român, nu este corect ca el să fi fost exclus de la masa verde pentru a candida la Preşedinţia României în favoarea unui candidat care se înscrie pe aceeaşi linie de electorat şi atunci am spus foarte clar că, din păcate, este o strategie greşită, o linie pe care Marcel Ciolacu şi Partidul Social Democrat şi-au asumat-o atunci când au considerat că doar cu George Simion în turul doi poate să câştige alegerile prezidenţiale”, a afirmat Ciucă, marți seară, la România TV.

Întrebat de unde are suspiciunea că Ciolacu ar face jocurile Federaţiei Ruse, Ciucă a invocat faptul că „au fost nenumărate poziţionări ale lui George Simion pe linia de retorică a Rusiei”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version