Ligia Deca, propusă de PNL pentru funcția de ministru al Educației în locul plagiatorului Cîmpeanu, și-a dat prima ei probă de ipocrizie, în ton cu cea afișată de președintele Klaus Iohannis la deschiderea anului universitar, când a condamnat plagiatul „uitând” că premierul e primul pe lista acuzaților de furt intelectual, alături de Sorin Cîmpeanu – care a demisionat fără să-și recunoască vina – și de Lucian Bode, ministrul de interne.

Demisionarul Cîmpeanu, despre condamnarea de către Iohannis a plagiatului: „Sub nicio formă nu mă simt vizat”

Concret, Ligia Deca a declarat luni, alături de plagiatorii Ciucă și Bode, că „ne trebuie transparență maximă inclusiv la lucrări de doctorat”.

„Vom operaționaliza România educată în literă și în spirit, în conformitate cu declarațiile președintelui din această dimineață și cu toate evoluțiile legislative din ultima vreme. (…) Poziția România educată și a mea personală este că ne trebuie transparență maximă în tot ceea ce înseamnă lucrări academice realizate cu investiție publică, inclusiv lucrări de doctorat”, a declarat Deca, întrebată ce schimbări va opera în legile Educației criticate intens.

Iohannis „uită” de Ciucă: „Avem nevoie de tolerață zero în privința plagiatului”

Ligia Deca, consiliera pe probleme de învățământ a președintelui Klaus Iohannis, este propusă de PNL pentru postul de ministru al Educației, după demisia plagiatorului Sorin Cîmpeanu – care nu își recunoaște însă furtul intelectual.

Cine s-a abținut în PNL ca Ligia Deca, consiliera lui Iohannis, să fie ministrul Educației
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version