Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, a fost prezent luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

dragnea vot, urna, alegeri

Se judecă un nou termen din dosarul Referendumul, dosar în care Dragnea a fost condamnat iniţial la un an de închisoare, cu suspendare, pentru fraude comise la Referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de folosirea influenţei sau a autorităţii pentru obţinerea de foloase necuvenite, despre Dragnea se spune că şi-a folosit influenţa funcţiei pe care o avea în PSD în 2012 pentru a obţine cvorumul necesar la Referendumul amintit.

Dragnea, alături de ceilalţi 75 de inculpaţi din dosar, a contestat decizia iniţială, din 15 mai, solicitând achitarea. A fost stabilit un nou termen, pentru sfârşitul lunii septembrie, dar atunci mai mult de jumătate dintre cei implicaţi au solicitat o amânare.

A fost stabilit un nou termen, pentru 23 noiembrie, dar şi luni dimineaţa s-a început procesul cu o nouă amânare. Prezent încă de la prima oră la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Dragnea a fost înştiinţat că procesul nu va începe înainte de ora 12.00.

Specialiştii susţin că este foarte posibil ca luni să se dea şi o decizie definitivă în acest dosar. Decizia se află în mâna Liviei Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind şi şefa completului de judecată din acest proces.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version