Acuzat de trafic de influenţă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, senatorul Dan Şova este în mare pericol de a ajunge după gratii.

Liviu Dragnea

Oamenii legii au trimis deja către preşedintele Senatului o solicitare pentru încuviinţarea ridicării imunităţii parlamentare, reţinerea şi arestarea lui Dan Şova.

Şova urmează a ajunge luni în faţa Biroului Permanent al Senatului pentru a fi înştiinţat în legătură cu paşii care trebuie urmaţi. Urmează audierea în Comisia Juridică a Senatului şi votul în plenul Parlamentului, acest ultim pas urmând a avea loc cel mai probabil la începutul lunii decembrie.

Şova a mai trecut o dată printr-un asemenea scenariu şi a fost salvat de colegii săi de la arestare în dosarul “Turceni-Rovinari”, dosar în care este implicat şi fostul premier Victor Ponta.

Totuşi, de această dată, soarta lui Şova pare pecetluită în condiţiile în care, şi la presiunea străzii, politicienii nu mai par dispuşi să facă anumite concesii când vine vorba de solicitări ale justiţiei.

Astfel, după ce membrii Partidului Naţional Liberal au anunţat deja că vor vota pentru reţinerea şi arestarea lui Şova, colegii acestuia din Partidul Social Democrat se pregătesc să-i dea şi ei o lovitură dură.

Însuşi Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a anunţat luni că “cu toată părerea de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunităţii. Nu ne putem opune unor demersuri ale justiţiei”.

În aceste condiţii, pare aproape sigură arestarea lui Dan Şova în dosarul în care este acuzat că “a pretins şi primit 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună”.

De altfel, Mihai Bălan, director general al CET Govora, a fost deja reţinut în acest dosar, fiind acuzat de abuz în serviciu în formă continuată. Ulterior, Bălan a fost pus sub control judiciar.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version