Începutul de săptămână aduce o nouă încercare disperată a social-democraţilor de a-l înlătura pe fostul lor coleg, Valeriu Zgonea, din fruntea Camerei Deputaţilor.

Liviu-Dragnea-la-sediul-PSD-15.02-3

Zgonea ţine cu dinţii de funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar demersurile celor de la PSD, îndreptate împotriva lui Zgonea, se desfăşoară anevoios.

Totuşi, Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a anunţat, duminică seara, că “domnul Zgonea nu va mai rămâne mult în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Iar în cazul lui chiar nu există cale de întoarcere”.

Într-o intervenţie avută la România TV, Dragnea a afirmat că “Valeriu Zgonea este un caz de studiat. Eu, personal, nu ştiu unde se termină Zgonea şi unde începe Zorro sau Mihai Viteazu. Cert este că nu mai există cale de împăcare. Deşi nu am susţinut neapărat excluderea sa din partid, pot să vă spun că Valeriu Zgonea este istorie pentru PSD. Şi, din păcate, acest domn mult timp a tot vorbit în diverse locuri despre partid, despre partidul nostru şi nu în termeni buni, nu în termeni corecţi. Eu sunt sigur că a vorbit şi de la Cotroceni pentru că am înţeles că în ultimele luni mergea foarte des la Cotroceni, cred că pentru consultări. Ştiam şi eu şi ştiau şi colegi de-ai noştri. Oraşul este foarte mic şi se află, ştiţi bine că în Bucureşti este foarte greu să faci ceva şi să nu se ştie pentru că nu sunt locuri secrete. Când mergi la Cotroceni este o instituţie cu foarte mulţi oameni şi… Eu nu am spus că este rău să meargă la Cotroceni. Şi în interiorul ţării şi în afara ţării a vorbit foarte urât. În ultimele zile a avut un pachet de acţiuni care au avut ca scop o destabilizare a partidului în prag de campanie electorală”.

În schimb, Dragnea consideră că Victor Ponta, favoritul său pentru şefia Camerei Deputaţilor, “poate fi un foarte bun preşedinte de Cameră. Funcţia de preşedinte al Camerei, dacă discutăm foarte corect, nu este o funcţie foarte grea, nu este o funcţie cu o putere foarte mare. Practic este speaker-ul Camerei Deputaţilor. Conduce şedinţele. Nu influenţează vot, nu blochează voturi. Asta e o funcţie de reprezentare şi atât”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version