Fostul deputat PSD Mădălin Voicu a fost reinstalat de premierul liberal Nicolae Ciucă în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii, joi, după ce fusese demis de fostul lider și premier PNL Ludovic Orban, în noiembrie 2019.

Mădălin Voicu a fost numit prima dată secretar de stat la Ministerul Culturii în urmă cu 5 ani, în ianuarie 2017, de către premierul PSD de atunci, Sorin Grindeanu, acum vicepremier PSD în Guvernul Ciucă.

Penalul Mădălin Voicu, autorul primului proiect de grațiere, numit secretar de stat la Cultură

La acea dată, Mădălin Voicu era trimis în judecată pentru corupție,  sub acuzațiile de:

  • trafic de influență,
  • fals in declarații,
  •  spălare a banilor,
  • folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

De asemenea, soția lui Mădălin Voicu, Carmen Olteanu, este judecată pentru infracțiunea de spălare a banilor. Amândoi au fost plătiți ilegal din fonduri europene accesate de Păun în cadrul a două proiecte dedicate persoanelor defavorizate de etnie romă.

De altfel, acesta a fost și motivul pentru care Mădălin Voicul nu a mai candidat pentru al 5-lea mandat de deputat, el având deja patru la activ.

Dosarul, trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), de procurorii DNA, a fost returnat pentru refacerea urmăririi penale.

Acum, Mădălin Voicu revine pe fotoliul de secretar de stat, la ministerul condus de PSD-istul Lucian Romașcanu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version