Ministerul Afacerilor Externe (MAE) va transmite Comisiei Europene că România se opune intenției Ucrainei de a face lucrări de dragare pe Canalul Bâstroe și precizează că, până acum, nicio instituție din țara noastră nu a fost informată despre lucrări de adâncire a acestui canal pe care le-ar face ucrainenii.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că „există semnale că în acest moment Ucraina face lucrări de dragare a canalului Bâstroe”, iar acest lucru ar putea însemna un impact asupra mediului şi Deltei Dunării.

Comisia Europeană a solicitat un punct de vedere al autorităților române cu privire la cererea Ucrainei de includere a brațelor Dunării, Chilia și Bâstroe, în rețeaua transeuropeană de transport.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis inclusiv în cursul anului trecut, atât Comisiei Europene, cât și instituțiilor din Ucraina, că autoritățile române nu sunt de acord cu propunerea țării vecine.

Şi Ministrul Mediului, Barna Tanczos, anunță că va împiedica lucrările care pot afecta biodiversitatea și ecosistemul Deltei Dunări, deoarece „nici legislaţia naţională a României, nici legislaţia ucraineană nu permit desfăşurarea unor lucrări în acea zonă”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version