Guvernul Ciolacu a majorat salariul minim, în ședința de joi, exact cu 3 zile înainte de alegerile europarlamentare pe care le-a comasat cu cele locale.

Astfel, salariul minim brut crește de la 3.300 de lei la 3.700 de lei, începând cu data de 1 iulie. Aceasta înseamnă 284 de lei în plus în buzunarele angajaților, valoarea netă majorată ajungând la 2.363 lei, pentru o deducere de 300 lei.

„La solicitarea mediului de afaceri, am aprobat majorarea de la 200 de lei la 300 de lei a sumei lunare neimpozitate. Practic, angajaţii primesc în plus 284 de lei pe lună”, a declarat premierul Ciolacu.

El a arătat că în acest fel se face un pas important” pentru a ne apropia de nivelul cerut de directiva privind salariul minim european: „Ministerul Muncii şi partenerii sociali lucrează deja la mecanismul care va introduce salariul minim european în România până în noiembrie. Formula stabilită va ţine cont de puterea de cumpărare, de nivelul câştigului salariul mediu brut şi productivitatea muncii”.

Conform Ministerului Muncii, de această majorare vor beneficia 1.871.266 de salariaţi. „Măsura va avea efecte pozitive la nivel social, prin stimularea ocupării în sectoarele în care există cerere de forţă de muncă şi reducerea muncii la negru şi la nivel economic, prin creşterea consumului, cu influenţă şi asupra importului bunurilor de consum şi sporirea puterii de cumpărare a salariaţilor”, a transmis ministra Muncii, Simona Bucura Oprescu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version