Prezent vineri la un eveniment la Arad, Teodor Meleşcanu, fostul şef al Serviciului Român de Informaţii Externe, a anunţat că este de acord cu construirea unei moschei la Bucureşti.

sursa foto vremuritulburi.com
sursa foto vremuritulburi.com

Meleşcanu spune că “este mai bine să existe o astfel de moscheie, un centru care este bine stabilit, cunoscut de toată lumea, inclusiv de organele de specialitate, şi care poate fi avut sub monitorizare, decât să se dezvolte moscheiele private, aşa-numitele moschei de apartament, în care să crească ura faţă de opresiune. Pentru că numai în Bucureşti, în acest moment, sunt vreo 35 de moschei private”.

Pe de altă parte, Meleşcanu recunoaşte că, în lumina atentatului de la Bruxelles, “poate nu era momentul ca domnul preşedinte, Klaus Iohannis, să vorbească în vizita sa din Turcia despre construirea acestui lăcaş de cult musulman la Bucureşti. Avem probleme mult mai importante în relaţia cu Turcia decât acest subiect”.

Vă reamintim că, în timpul vizitei sale din Turcia, preşedintele Klaus Iohannis l-a asigurat pe omologul turc, Recep Erdogan, de faptul că “autorităţile de la Bucureşti susţin construirea lăcaşului de cult musulman în Capitală. Se lucrează deja la documentaţii”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version