După ce oamenii săi, dar mai ales ai lui Liviu Dragnea, au fost aprobaţi în comisiile de specialitate, premierul desemnat, Sorin Grindeanu, şi-a dus echipa în plenul reunit al Parlamentului pentru a solicita votul de învestitură.

grindeanu

Cu această ocazie, Grindeanu a îndemnat la pace şi a anunţat că “primul semn de normalitate trebuie să înceapă chiar din Parlament, pentru că într-o ţară normală oamenii politici muncesc pentru cei care i-au ales şi nu se ceartă între ei. Timp de un deceniu, politica în România a fost dominată de vrajbă, iar răfuielile politice au afectat grav funcţionarea unor instituţii. Vă propun să ieşim din această logică a conflictului, să cultivăm dialogul. Putem reprezenta partide diferite şi e normal să gândim diferit, dar consider că această diferenţă de gândire trebuie exprimată civilizat prin respect reciproc”.

Pornind de la ideea că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a avut o relaţie bună de colaborare cu Nicolae Robu, primarul liberal al Timişoarei, Grindeanu susţine că “îmi doresc să am o relaţie normală şi civilizată cu preşedintele României, dar şi cu partidele politice şi instituţiile statului”.

Nu în ultimul rând, Grindeanu a dat asigurări că “acest guvern nu va fi guvernul meu, nici guvernul PSD, nici guvernul ALDE, ci va fi Guvernul României. Opoziţia va avea mereu un loc la masa discuţiilor pentru un dialog pozitiv în beneficiul celor pe care îi reprezintă. Primul proiect la care invit Opoziţia să colaboreze este “România normală” şi vreau să subliniez că normalitatea este esenţa programului de guvernare al Executivului pentru care cer votul de învestitură”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version