Activitate intensă luni, la Palatul Parlamentului, unde sunt audiaţi cei propuşi pentru a face parte din guvernul de tehnocraţi al lui Dacian Cioloş.

ciolos facebook 07

UPDATE ora 21.50: Vlad Alexandrescu a fost avizat de comisiile parlamentare de specialitate pentru funcția de ministru al Culturii, cu 25 de voturi “pentru” și o abținere (Mihai Sturzu – PSD).

UPDATE ora 21.30: Ciprian Bucur a primit aviz favorabil, cu unanimitate de voturi, pentru funcția de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul.

UPDATE ora 21.20: Cristina Guseth a primit aviz favorabil pentru ocuparea funcției de ministru al Justiției.

UPDATE ora 21.10: Fosta canotoare Elisabeta Lipă, propusă pentru postul de ministru al Tineretului şi Sportului, a primit aviz favorabil.

UPDATE ora 20.30: Andrei Patriciu Achimaș Cadariu, propus pentru funcția de ministru al Sănătății, a primit luni aviz favorabil cu 25 de voturi ”pentru” și o abținere.

UPDATE ora 20.10: Cristiana Pașca Palmer, propusă ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, a primit aviz favorabil – 26 de parlamentari au votat “pentru” iar unul s-a abținut.

UPDATE ora 19.25: Marius-Raul Bostan a primit aviz favorabil pentru portofoliul Ministerului pentru Societatea Informațională (20 voturi “pentru” şi unul împotrivă).

UPDATE ora 18.35: Dan Costescu a primit aviz favorabil pentru portofoliul Ministerului Transporturilor, cu 37 de voturi “pentru” şi două împotrivă.

UPDATE ora 18.15: Victoria-Violeta Alexandru a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru delegat pentru Consultare Publică și Dialog Social.

UPDATE ora 17.45: Victor Vlad Grigorescu, propus pentru funcția de ministru al Energiei, a primit luni aviz favorabil, cu 36 de voturi “pentru”.

UPDATE ora 17.50: Claudia Ana Costea, propusă pentru funcția de ministru al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, a primit luni aviz favorabil cu unanimitate de voturi.

UPDATE ora 17.10: Dan Stoenescu, ministru delegat propus pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, a primit aviz favorabil cu 39 de voturi ”pentru” şi 4 împotrivă.

UPDATE ora 16.50: Costin Grigore Borc, propus pentru funcția de ministru al Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, a primit aviz favorabil cu 44 de voturi.

Audierile au început imediat după ora 13.00 şi sunt programate a avea loc cel puţin până la ora 21.00.

Iar până acum oamenii lui Cioloş nu au întâmpinat probleme, fiind trecuţi mai toţi cu unanimitate de voturi prin comisiile de specialitate.

La prima vedere au luat ochii Anca Dragu, posibilul ministru de la Finanţe, care a precizat că este de acord cu ideea conform căreia România nu mai are nevoie de un acord cu FMI, dar şi Petre Tobă, ministrul propus la Interne, care s-a remarcat graţie cv-ului impresionant.

Lazăr Comănescu (Afaceri Externe), Mihnea Motoc (Apărare) şi Achim Irimescu (Agricultură) sunt alţi trei posibili miniştri care au primit aviz favorabil cu unanimitate de voturi.

Iar impresiile din teritoriu arată că jocurile sunt făcute de aşa natură încât guvernanţii lui Cioloş să nu aibă mari probleme, mai ales că acesta şi-a creionat echipa de aşa natură încât să mulţumească pe toată lumea.

Echipa lui Cioloş va ajunge marţi în plenul Parlamentului pentru a solicita votul de investitură.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version