Ministrul Apelor și Pădurilor, Doina Pană (PSD), alintată de Victor Ponta “Fă Doino” la o inspecție de la inundații pe vremea când era premier – inspecție la care a participat și Liviu Dragnea, în calitate de vicepremier și ministru al Dezvoltării -, a demisionat din Guvernul Tudose miercuri, în prima zi a noului an.

<strong>Doina Pană împreună cu victor Ponta și Liviu Dragnea la inundațiile din Teleorman când ponta a întrebat o în văzut presei Ce faci fă Doino aici Aveai chef de nişte inundaţii<strong>

Doina Pană are 60 de ani, este vicepreşedinte PSD, are un băiat stabilit în străinătate și este văduvă.

În acest al doilea mandat de ministru al Apelor și Pădurilor, activitatea sa a fost ștearsă. La fel ar fi rămas și pe vremea când Ponta a fost premier, dacă acesta nu ar fi întrebat-o în 2014, în văzul presei, la inundațiile din Teleorman: „Ce faci, fă, Doino, aici? Aveai chef de nişte inundaţii?”. Cei doi au infirmat acest dialog, însă proba video-audio a făcut deliciul presei la acea vreme.

Acum, Doina Pană invocă probleme de sănătate și își prezintă un bilanțul activității:

„Prin acţiunile întreprinse şi măsurile concrete luate în domeniul Păduri în cele două mandate ale mele de ministru al Apelor şi Pădurilor (martie 2014 – decembrie 2014 şi 30 iunie 2017 – 3 ianuarie 2018), precum şi prin activitatea mea susţinută în Parlamentul României, consider că mi-am îndeplinit misiunea: scăderea drastică a tăierilor ilegale de arbori din pădurile României”.

„Datorită Radarului Pădurilor şi a sistemului 112 pentru transportul de lemn, instrument pe care l-am implementat în 2014, şi a măsurilor legislative la care am fost co-iniţiator, un nou Cod Silvic şi o nouă Lege a contravenţiilor silvice, de la 8,8 milioane mc/an lemn tăiat ilegal (conform raportului Curţii de Conturi a României din anul 2014), s-a ajuns la cca 0,4 milioane mc/an. Tot datorită Radarului Pădurilor, care nu permite achiziţia de lemn tăiat ilegal, s-a ajuns la situaţia că România a devenit, din exportator de buştean, importator de buştean. Exportăm pe an cca. 0,3 milioane mc şi importăm pe an peste 2 milioane mc”, mai arată Doina Pană.

 

Cariera sa politică a intrat în ascensiune în 2004, când a devenit consilier judeţean la Bistriţa-Năsăud. În iunie 2008, Doina Pană a câştigat al doilea mandat de consilier, pe care l-a întrerupt timp de 8 luni, cât a fost secretar de stat în Ministerul Economiei.

În 2009, Doina Pană a candidat la alegerile pentru Parlamentul European.

În 2012, ea a fost aleasă din nou consilier judeţean. În 9 decembrie același an, Doina Pană a devenit deputat în Colegiul 1 Bistriţa-Livezile, obţinând 56,85% din voturi. Ea era singura femeie parlamentar din Bistriţa-Năsăud. Apoi a intrat în Guvernul Ponta.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version