Secretarul de stat Gabriel Biriş, cel care a afirmat că românii fără venituri ar trebui să plătească contribuţii la asigurările de sănătate, a reuşit să bage zâzanie între guvernanţii.

sursa foto romaniatv.net
sursa foto romaniatvnet

Astfel, invitată la o cunoscută emisiune de televiziune, Ana Costea, ministrul Muncii, a anunţat că “în ipoteza în care nu am venituri declarate fiscal nu ştiu cum şi ce putem să reţinem”.

Mai mult, pusă să comenteze declaraţia lui Biriş, Ana Costea a refuzat şi a precizat că “dacă soluţia respectivă este prevăzută în Codul Fiscal, fiecare cetăţean trebuie să respecte legea. Aş îndrăzni să vă rog să cereţi explicaţii celor care au elaborat Codul Fiscal”.

În altă ordine de idei, Ana Costea se laudă că “în 2015 au fost peste 60.000 de controale la nivelul ţării şi s-au dat 2.800 de amenzi la nivelul angajatorilor. Încercăm să descoperim dacă sunt salariaţi fără contracte de muncă. Până la cinci, sancţiunea este cu amendă contravenţională. Dacă un angajator are cel puţin cinci salariaţi fără contracte de muncă, acest lucru constituie infracţiune”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version