Nici nu a fost bine instalat în funcţia de ministru al Internelor, că Petre Tobă este deja implicat într-un scandal uriaş.

petre-toba_1

Astfel, Tobă este acuzat că şi-a plagiat cu nesimţire teza de doctorat, respectiv că a făcut copy-paste pe cel puţin 250 dintre cele 390 de pagini ale lucrării, fără să menţioneze sursele.

Acest aspect a fost scos la iveală de pressone.ro, iar Tobă este ultimul nume apărut pe lista celor acuzaţi că au “băut apă” după fostul premier Victor Ponta, acuzat încă din urmă cu mulţi ani că şi-a plagiat lucrarea de doctorat.

Ponta a anunţat la momentul respectiv că este dispus să renunţe la titlul de doctorat, chiar dacă în 2012 Consiliul Naţional de Etică i-a dat câştig de cauză şi a ajuns la concluzia că Ponta nu şi-a plagiat lucrarea de doctorat.

Alte nume grele acuzate că şi-au plagiat lucrările sunt Gabriel Oprea, fostul ministru al Internelor, şi Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Petre Tobă este acuzat şi el că a copiat în neştire, fără a cita sursele, pentru lucrarea care i-a adus titlul de doctor în Ştiinţe Militare în urmă cu patru ani.

Noul ministru al Internelor a adoptat, deocamdată, o atitudine diplomată susţinând că “pot să vă garantez că am lucrat la teza de doctorat cu bună-credinţă, că am făcut o lucrare aplicată şi că am avut şansa să pun în practică ceea ce am studiat în cel de-al doilea mandat de inspector general al Poliţiei Române”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version