Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis, miercuri seara, să-l reţină, pentru 24 de ore, pe Mircea Govor, preşedintele PSD Satu Mare.

sursa foto satmareanul.net
sursa foto satmareanulnet

Govor, care este şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, este acuzat de şantaj în formă agravată (patru infracţiuni) şi de folosire a influenţei sau a autorităţii pentru obţinerea de foloase necuvenite (două infracţiuni).

Conform procurorilor DNA, Govor şi-a folosit în mai multe rânduri influenţa pentru a-şi impune favoriţii în fruntea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare sau a Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea.

De asemenea, Govor este acuzat că, în perioada aprilie-mai 2010, a ameninţat un avocat că va publica mai multe informaţii compromiţătoare despre modul în care casa de avocatură pe care acesta o reprezenta a obţinut mai multe contracte de consultanţă juridică cu diferite entităţi publice.

Pentru a nu cădea victima lui Govor, avocatul a fost obligat să convingă reprezentanţii a doua societăţi comerciale să vireze 124.800 de lei în contul unei alte societăţi comerciale controlate de inculpat.

În august-septembrie 2013, Govor a constrâns un inspector şef interimar al ITM Satu Mare să interzică inspectorilor de muncă să-i amendeze pe afaceriştii agreaţi de Govor.

Mai mult, în iunie-iulie 2014, Govor şi-a folosit influenţa pentru a ordona efectuarea unui control asupra ITM Satu Mare şi a obţine eliberarea din funcţie a unui inspector neagreat de acesta.

Govor urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version