Fără lămurirea rapidă a cazului de plagiat a ministrului Petre Tobă, suspiciunile la adresa premierului Ciolos se vor amplifica şi vor detona credibilitatea de care s-a bucurat la numire, cred cei din Mişcarea Populară. 

petre-toba_1

Mişcarea Populară precizează, într-un comunicat, că există mijloace rapide şi legale pentru rezolvarea problemei ministrului Tobă.

Iată care sunt acestea:

“Numirea prin Ordin de Ministru a unor noi membri în CNE, Consiliul Naţional de Etică, dintre specialişti recunoscuţi pentru integritate şi profesionalism, neafiliaţi politic”

şi

“OUG pentru schimbarea atribuţiilor CNE în privinţa doctoratelor demnitarilor, urmat de apelul la o comisie de experţi români şi străini, care să analizeze teza în discuţie”.

Partidul fostului preşedinte Traian Băsescu arată că “revocarea membrilor CNE, fără a pune altceva în loc, seamănă foarte bine cu încercarea disperată de a-l salva pe ministrul Tobă de acuzaţia de plagiat, pe care o poate constata şi un elev de liceu”.

“Cine a hotărât această variantă? Premierul Ciolos? Oricum, fără acordul său, ministrul Educaţiei nu putea acţiona de unul singur”, spun cei din Mişcarea Populară.

“De toate bunele intenţii ale premierului Ciolos se alege praful”

Iată câteva dintre aceste intenţii declarate la început de mandat:

Lupta împotriva corupţiei: E unul din elementele de schimbare pentru societate. În privinţa administraţiei, e nevoie de oameni competenţi şi e nevoie de dispozitive care să nu mai permită corupţia, nici măcar mică corupţie”. 

„O să spunem lucrurile obiectiv, transparent, o să arătăm cum stau lucrurile”

 „Onestitatea şi transparenţa sunt esenţiale. Mai bine recunosc greşeală şi plătesc pentru ea decât să mint oamenii”.

“Ce exemplu li se dă românilor care au cerut şi impus schimbarea guvernului Ponta?”

“S-a ţinut premierul de aceste promisiuni? Unde este transparenţa şi onestitatea în cazul ministrului Tobă, suspectat de plagiat?”, întreabă Mişcarea Populară.

“Ce exemplu dă guvernul Ciolos sutelor de mii de cetăţeni care au cerut şi impus schimbarea guvernului Ponta cu un guvern cinstit, transparent, fără interese ascunse? Aici este întrebarea cheie. Ce interese ascunse îl ţin pe premierul Ciolos paralizat când e vorba de o faptă atât de gravă, plagiatul, chiar la masa guvernului său?”, sun talte întrebări la care aşteaptă răspuns cei din partidul lui Băsescu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version