Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moșteanu, acuză PNL că vrea să blocheze moțiunea de cenzură prin contestația depusă la Senat, pe motiv că nu sunt toate semnăturile în original.

Din cei 80 de parlamentari USR PLUS, 20 au semnat electronic, iar USR PLUS și AUR le vor depune din nou pe acestea din urmă, în original, luni, la birourile permanente reunite ale Parlamentului. 

„O semnătură olografă rămâne olografă și când e scanată, și când e pe un șervețel. De un an și jumătate se votează legi importante electronic, prin tabletă, prin telefon. Se aprobă semnături olografe scanate trimise scanat. Suntem în pandemie și stare de alertă și am încercat să ținem deplasările la minim. Nici un parlamentar semnatar nu își contestă semnătura. E o perdea de fum prin care Cîțu încearcă să își prelungească mandatul la Palatul Victoria. E un abuz ce se întâmplă din partea celor care blochează moţiunea în birourile permanente (…). Parlamentarii sunt sunaţi de membri ai echipei lui Cîţu să îşi retragă semnăturile, promiţându-le lucruri (…). Este inadmisibil să faci acest lucru”, a acuzat Moșteanu.

El a acuzat și PSD: „​E fără precedent ca o majoritate să blocheze dreptul constituțional de a depune moțiune de cenzură. Parcă de vineri încolo Marcel Ciolacu a primit un ordin și a pus PSD la remorca lui Florin Cîțu”.

USR-PLUS vede o singură cale de a ieși din criza politică generată de demiterea intempestivă a ministrului Justiției, Stelian Ion: premierul Cîțu să demisioneze.
 
„Înțeleg că astăzi e o întâlnire între președintele Iohannis și Florin Cîțu. Sper că președintele să-i ceară să facă un pas în spate. (…) Poate în al 13-lea ceas Florin Cîțu va face un pas în spate”, a precizat deputatul USR-PLUS.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version