Premierul Ludovic Orban „somează” PSD să oprească procedura moţiunii de cenzură, până la decizia Curții Constituționale a României (CCR) pe contestația depusă de Guvernul PNL.

Întrebat, luni, la plecarea de la sediul PNL, dacă are voturile necesare pentru respingerea moțiunii în Parlament, Orban a replicat: „Nu mă întrebați pe mine câte semnături avem,. Întrebați PSD dacă strânge 233 de semnături (majoritatea de care are nevoie pentru a demite Guvernul PNL – n.r.). Rezultatul se va vedea la moțiune. Suntem cu 3 luni de zile înainte de alegerile parlamentare, românii hotărăsc cine va conduce România. Obiectivul nostru este să nu treacă această moţiune”.

Orban a anunța, în schimb, că liberalii vor discuta „individual” cu toţi parlamentarii pe tema moţiunii de cenzură: „Noi vom discuta individual cu toţi parlamentarii, politic, cu PSD nu avem ce discuta, vom discuta individual cu toţi parlamentarii pentru a ne prezenta care este punctul nostru de vedere. (…) Suntem în discuţii, în negocieri cu formaţiunile, normal, cu care am avut înţelegeri de-a lungul timpului şi, de asemenea, negocieri individuale cu toţi parlamentarii”.

Întrebat dacă negociază și el cu parlamentarii să nu voteze moțiunea de cenzură, Ludovic Orban a negat, argumentând că „în calitate de premier sunt foarte ocupat”.

„În această perioadă Guvernul este implicat în lupta contra epidemiei (…), de asemenea, trebuie să pregătim şi pregătim începerea anului şcolar, elaborăm poziţia Guvernului privitoare la Acordul de parteneriat cu UE privitor la bugetul UE 2021-2027”, a adăugat el.

Orban a respins orice discuție cu liderul PSD, Marcel Ciolacu: „Ce să discut cu PSD, că a avut congres. Le-am comunicat punctul meu de vedere public, prin intermediul dumneavoastră”.

El a adăugat : “Să vii să depui o moţiune de cenzură cu 3 luni înainte de alegeri (parlamentare – n.r.) mi se pare un gest lipsit complet de responsabilitate, un gest politicianist”.

„Somez din nou PSD să nu-şi bată joc de democraţie, să nu-şi bată joc de România şi să oprească procedura moţiunii până la decizia Curţii Constituţionale. Să nu se facă că nu există această sesizare la CCR și orice demers al PSD în continuarea sesizării Curții, care trebuie să clarifice această problemă constituțională, este neconstituțional”, a acuzat premierul.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version