“Liviu Dragnea a strâns în cabinetul pe care i l-a dat lui Sorin Grindeanu oameni care i-au fost subordonați, fie pe linie administrativă, fie pe linie politică”, acuză Nicușor Dan, liderul USR.

nicusor dan 3

“Nu competența a fost criteriul de selecție, ci obediența față de lider și de partid. Faptul că Liviu Dragnea nu a avut curaj să propună miniștri profesioniști arată de fapt slăbiciunea președintelui PSD. Liviu Dragnea se teme că ar fi putut pierde controlul asupra banilor publici din care-și întreține puterea dacă acest cabinet ar fi fost unul competent, onest și autonom care să guverneze în interesul societății”, a scris Nicușor Dan, marți, pe Facebook.

Potrivit acestuia, la Ministerele Dezvoltării și Internelor au fost desemnate două “subordonate” ale lui Dragnea, Sevil Shhaideh și Carmen Daniela Dan, la Justiție este propus Florin Iordache, unul dintre “coautorii marței negre”, la Externe — Meleșcanu, cel care “a refuzat în 2014 să mărească numărul de secții de votare în Diaspora”, iar la Sănătate a fost nominalizat Florian Bodog, care “și-a pierdut dreptul de a conduce doctorate”.

“Nominalizarea lui Carmen Daniela Dan și a lui Sevil Shaiddeh, subordonatele lui Liviu Dragnea, pentru două portofolii importante este emblematică. Mai sunt și alte cazuri de politicieni care s-au remarcat ca executanți ai ordinelor partidului: Florin Iordache, susținut pentru Ministerul Justiției, este unul dintre coautorii marței negre, iar Theodor Meleșcanu, propus pentru Externe, a refuzat în 2014 să mărească numărul de secții de votare în Diaspora. Florian Bodog, care și-a pierdut dreptul de a conduce doctorate și care nu are nimic notabil în parcursul profesional, nu ar fi obținut niciodată portofoliul Sănătății într-o societate normală. Sunt oameni care s-au arătat dispuși la compromisuri în interesul partidului sau al unei persoane”, mai spune Nicușor Dan.

Liderul USR a anunțat încă de la desemnearea lui Sorin Grindeanu premier că USR nu va vota guvernul condus de acesta.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version