Noii miniştri ai Muncii şi Familiei (după demisiile lui Marius Budăi și Gabriela Firea, pe fondul scandalului privind azilele groazei), Simona Bucura-Oprescu şi, respectiv, Natalia Intotero, au depus jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis, la câteva ore după ce acesta a semnat decretele de numire.

Singura declarația a lui Iohannis, după depunerea jurământului de către cele două membre ale PSD, a fost: „Ceremonia s-a încheiat”.

Azilele groazei. Iohannis, scut pentru Raluca Turcan: „Demisiile politice au fost suficiente pentru moment”

La ceremonie a fost prezent și liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu.

Simona Bucura Oprescu

Simona Bucura-Oprescu, postuniversitare la MAI și SRI 

Secretar executiv al PSD Argeş, Simona Bucura-Oprescu este deputat din 2012, iar înainte a lucrat la Consiliul Județean Argeș, fiind și consilier judeţean, din 2004, iar în paralel, manager general al firmei de producţie publicitară Top Image, dar și membru în consiliile de administrație ale Spitalului Rucăr și Bibliotecii Județene.

S-a născut la 2 aprilie 1980, iar în 2009, a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice – Specializarea Finanţe-Bănci din cadrul Universităţii de Stat din Craiova.

Apoi, a urmat studii postuniversitare în Managementul Afacerilor Interne în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – Colegiul Naţional de Afaceri Interne. În 2011, a finalizat masteratul în Relaţii Internaţionale şi Programe Europene din Academia de Poliţie, iar în 2014, cursuri postuniversitare în Securitate Naţională la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”.

În administraţia judeţului Argeş, a îndeplinit rolurile de: reprezentant al Consiliului Judeţean Argeş în Asociaţia Internaţională a Regiunilor Francofone cu funcţia de vicepreşedinte (2005-2012), consilier judeţean secretar al Comisiei Învăţământ, Sănătate, Cultură, Culte, Patrimoniu, Sport, Turism, Agrement (2004-2008), consilier judeţean, membru al comisiei Buget Finanţe Studii Prognoze şi Relaţii Internaţionale (2008-2011), membru al Consiliului de administraţie al Spitalului Rucăr (2006-2008) şi al Consiliului de Administraţie al Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu”, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş (2011-2012).

Natalia Intotero, fost ministru în Guvernul Dăncilă, a trecut și ea prin Colegiul Naţional de Apărare

Natalia-Elena Intotero, propusă ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, este la al treilea mandat de deputat și a fost ministru pentru Românii de Pretutindeni în cabinetul Vioricăi Dăncilă, între ianuarie 2018 şi noiembrie 2019.

S-a născut la 14 ianuarie 1976, în judeţul Hunedoara, a absolvit Liceul pedagogic „Sabin Drăgoi” Deva (1990-1995), apoi Colegiul de Institutori Limba Engleză la Universitatea de Vest din Timişoara (1999-2002) şi pe cele ale Facultăţii de Limba şi Literatura Română (2002-2006), obţinând diploma de profesor.

A urmat, de asemenea, cursurile Facultăţii de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene la Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti (2003-2007), obţinând diploma de expert în relaţii internaţionale şi studii europene, precum şi cursuri de management politic la Institutul Social Democrat „Ovidiu Şincai” din Bucureşti, obţinând diploma de master în management politic (2005). A absolvit un curs postuniversitar la Institutul Diplomatic Român (2008), apoi Colegiul Naţional de Apărare (2009) şi a urmat cursuri de management educaţional (2011-2013).

A fost institutor de școala generală (1995-2004) și profesor (2004- 2008) din Brad, apoi a fost numită director la o școală și ulterior la un colegiu din aceeași localitate, unde a și predat.

Consilier municipal Brad (iun.- aug. 2004) şi consilier judeţean în Consiliul Judeţean Hunedoara (aug.2004 – iun.2008), Intotero a fost numită în Guvernul Boc secretar de stat pentru Relaţii Interinstituţionale în MAE (martie-octombrie 2009) și în Guvernul Ponta), secretar de stat la Departamentul Pentru Românii de Pretutindeni – MAE (mai – decembrie 2012).

Din 2012 a fost aleasă deputat.

Primul care și-a depus demisia, în a 9-a zi de la anunțarea de către DIICOT a anchetei privind azilele groazei, a fost Marius Budăi.

Gabriela Firea, soția lui Pandele, a demisionat, vineri, din funcția de ministru al Familiei.

AZILELE GROAZEI: Firea a demisionat cu greu din Guvernul Ciolacu: „Plec pentru ca premierul să poată lucra în liniște”

Iar luni, conducerea PSD a dat-o afară și din funcțiile politice deținute de aceasta în partid.

Ciolacu s-a debarasat abil de Firea: PSD a dat-o afară din funcțiile de prim-vicepreședinte și de șefă a filialei București; Paul Stănescu, interimar
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version