Desemnat premier interimar de către preşedintele Klaus Iohannis, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, face apel la calm şi spune că Guvernul va da dovadă de echilibru.

cimpeanu

“Doresc să apreciez încrederea deosebită ce mi se acordă şi care mă onorează, dar, dincolo de ea, există o responsabilitate foarte mare, chiar dacă mandatul este limitat. În această perioadă, guvernul va gestiona probleme curente într-un spirit de total echilibru fără a avea posibilitatea emiterii de ordonanţe de urgenţă sau proiecte de lege”, a fost modul în care şi-a început Cîmpeanu primul discurs ca premier interimar.

Cîmpeanu dă asigurări că “vom acorda o atenţie sporită întocmirii proiectului legii bugetului, de care depinde derularea investiţiilor, plata salariilor şi pensiilor şi nu numai”.

Premierul interimar a recunoscut că “am discutat cu liderii partidelor şi îmi doresc sprijinul lor pentru a duce la bun sfârşit această misiune”.

Sorin Cîmpeanu a fost desemnat premier interimar, după ce Victor Ponta şi-a înaintat demisia, la presiunea străzii. În mod normal, Cîmpeanu ar trebui să asigure interimatul timp de 45 de zile, timpul maxim avut la dispoziţie pentru a stabili un nou premier care să fie agreat şi de Parlament.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version