Andreea Petruţ, una dintre miile de tineri care au ieşit în Piaţa Universităţii pentru a cere schimbarea clasei politice, se declară total dezamăgită de acţiunile întreprinse de Klaus Iohannis, preşedintele României.

sursa foto Facebook Andreea Petrut
sursa foto Facebook Andreea Petrut

Deşi Iohannis a fost prezentat drept “preşedintele ales de stradă sau de generaţia Facebook”, Andreea susţine că “domnul Iohannis nu a făcut duminică seara decât să ne trădeze şi să ne dezbine. Nu ştiu dacă a fost intenţia lui, dacă a fost folosit de servicii ca pion sau are pur şi simplu o armată de consilieri bătuţi în cap, dar omul ăsta, prin raportarea superficială la aceste proteste şi prin mimarea unor consultări şi a unui dialog cu presa, a demonstrat că nu a înţeles nimic din mesajul pieţei”.

Andreea susţine că se aştepta ca Iohannis să se află într-o relaţie mult mai echilibrată cu protestatarii din stradă, dar “îmi rămâne în minte imaginea cu îmbulzeala momentului când a aterizat în piaţă. Îl vedeam cum făcea paşi printre noi, iar cu fiecare pas oamenii din jurul lui erau efectiv călcaţi în picioare de SPP-işti. Nu i-a păsat, a înaintat prin mulţime fără să-i pese că e prima dată când oamenii sunt efectiv agresaţi fizic în piaţă. Urât”.

Andreea, care a studiat managementul organizaţiilor politice la Cluj, nu îi iartă nici pe liderii de partide “care nu au avut curaj să iasă în faţă cu un plan de reformare a partidului şi cu anunţul că îşi dau afară toate lichele. În schimb ei ce au făcut? Au avut grijă să-şi trimită oamenii pe la televiziuni să plângă spăşiţi că ei sunt curaţi, că le pare rău, că mai vor o şansă. PENIBIL!”.

Nu în ultimul rând, Andreea Petruţ îi acuză şi pe “analiştii de la televizor care se dau experţi în proteste şi mişcări sociale, dar bag mâna în foc că n-au deschis o carte sau nu pot numi un autor din literatura de specialitate dezvoltată în ultimii 20 de ani. Televizoarele sunt pline de aceleaşi guri obosite care n-au mai pus piciorul la un protest serios de la revoluţie încoace. Păi copiii ăştia din Piaţă de care faceţi voi mişto pe la TV şi încercaţi să-i discreditaţi sunt 10 clase peste voi!”.

Concluzia Andreei este cât se poate de cruntă: “Nu mai aveţi nicio şansă!”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version