Pus la colţ de Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, Mihai Sturzu, fostul şef al Tinerilor Social Democraţi, şi-a dat demisia din partid.

sursa foto Facebook Mihai Sturzu
sursa foto Facebook Mihai Sturzu

Sturzu şi-a încercat norocul şi s-a luat în coarne cu însuşi Liviu Dragnea, tartorele partidului, însă nu a avut sorţi de izbândă. Deşi i-a reproşat lui Dragnea problemele pe care le are în dosarul Referendumul şi i-a recomandat acestuia să renunţe la şefia PSD, Dragnea nici nu a vrut să audă.

Mai mult, dovadă a modului în care a partidul la picioare, Dragnea a reuşit să-şi instaleze fără probleme favoritul în fruntea TSD, urmaşul lui Sturzu fiind desemnat Gabriel Petrea.

Luni, Sturzu s-a ţinut de cuvânt şi a mers la Parlament pentru a-şi anunţa demisia din PSD şi din grupul parlamentar al social-democraţilor.

“Aşa cum am anunţat public la Congresul TSD astazi (n.r. – luni) mi-am şi depus demisia din calitatea de membru al Partidului Social Democrat. Şi am aflat că există o procedură, astfel încât mi-am depus încă o demisie din grupul PSD de la Camera Deputaţilor. Consider că, atât timp cât PSD refuză să se modernizeze, să se reformeze, refuză să facă paşi serioşi în a se distanţa de comunism, de corupţie, în a deschide partidul, eu nu pot să mai girez această construcţie politică, din păcate. Dincolo de oamenii care conduc mai mult sau mai puţin partidele politice cred că ar trebui să stea principiile. Din păcate, principiile în care eu cred nu se mai regăsesc astăzi în acest PSD care refuză să se reformeze. Domnul Liviu Dragnea a minţit în momentul în care a spus că eu m-am adresat domniei sale în încercarea de a construi nu ştiu ce mişcare cu care PSD-ul să defileze la un moment dat ca urmare a tragediei din Colectiv. Este o minciună cap coadă. Şi vreau să spun foarte clar că domnul Liviu Dragnea m-a sunat să mă roage să ne vedem, după congresul PSD. Eu nu aveam ce să-i mai spun altceva decât i-am spus de la tribună. I-am spus aceleaşi lucruri pe care i le-am spus încă din februarie, după ce am pierdut alegerile prezidenţiale. I-am spus că România se schimbă, că partidele politice trebuie să asculte ce spun oamenii, nu să se închidă în sedii. Din păcate, ce a făcut domnia sa la congresul de sâmbătă a fost o chestiune nu comunistă, nu FSN-istă, stalinistă de-a dreptul”, a fost mesajul transmis de Mihai Sturzu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version