Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie solicită Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu.

ioan-oltean

Cei doi sunt implicaţi în Mafia Retrocedărilor Ilegale şi au fost acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni care le-au asigurat venituri necuvenite de sute de mii de euro.

Camera Deputaţilor urmează să voteze în favoarea sau împotriva solicitărilor DNA, dar jocurile par deja făcute.

Ludovic Orban, primvicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, a anunţat, deja, că PNL va vota în favoarea încuviinţării ridicării imunităţii parlamentare, reţinerii şi arestării celor doi deputaţi.

“Partidul Naţional Liberal, după alegerea preşedintelui Iohannis, a votat în favoarea tuturor solicitărilor formulate de justiţie. Mai ales în situaţia unor membri liberali, noi nu am făcut niciodată zid în jurul celor care sunt anchetaţi pentru fapte de corupţie. În mod evident vom vota în favoarea cererii formulate de justiţie şi în acest caz”, a spus Orban.

Această idee a fost subliniată şi de Vasile Blaga, copreşedintele Partidului Naţional Liberal, care a ţinut să precizeze că “nu ne opunem niciodată cererilor justiţiei”.

Ioan Oltean este acuzat de trafic de influenţă şi de complicitate la abuz în serviciu, iar Cătălin Teodorescu este acuzat de abuz în serviciu. Ambii sunt acuzaţi că au întreprins demersurile necesare pentru ca afaceristul Mihai Rotaru, patronul CS Universitatea Craiova, să obţină despăgubiri masive pentru un teren supraevaluat din Piteşti. În acest caz, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a fost prejudiciată cu zeci de milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version