Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis, vineri, că Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, poate părăsi pentru şapte zile arestul la domiciliu.

oprescu

Edilul a solicitat aceasta pasuire pentru a se putea opera. Cel mai probabil, Oprescu se va opera la plamani pentru a i se extirpa un nodul, acesta fiind suspect de cancer.

Totusi, Oprescu a parut deopotriva pios si enigmatic in fata magistratilor, sustinand ca “doar Dumnezeu stie ce se va intampla cu mine”.

Oprescu este acuzat de comiterea mai multor infractiuni, respectiv ca incasa comisioane din contractele pe bani publici acordate cu dedicatie. Iniţial, procurorii DNA l-au prins cu 25.000 de euro marcati asupra sa, pe care au probat că i-a luat şpagă.

Ulterior, anchetatorii au extins urmărirea penală asupra lui Oprescu, astfel că, pe lângă acuzaţia de luare de mită, el este cercetat acum şi pentru infracţiunile de spălare de bani, abuz în serviciu – dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit – şi constituire de grup infracțional organizat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version