Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, în debutul şedinţei Guvernului, că demarează procedura asumării răspunderii pe cele trei proiecte amânate de săptămâna trecută: modificarea Legilor Justiţiei, abrogarea Ordonanţei de Urgență (OUG) 51/1019 şi Legea plafoanelor bugetare.

“Demarăm în această şedinţă procedura asumării răspunderii pe cele trei proiecte – modificarea legilor Justiţiei , legea plafoanelor bugetare şi Ordonanţa 51, care se referă la transportul intrajudeţean”, a spus premierul.

În cazul modificării Legilor Justiției se are în vedere prorogarea termenului de intrare în vigoare a prevederilor referitoare la pensionarea anticipată a magistraților, trecerea de la completuri de 2 la cele de 3 și vechimea de intrare în magistratură de la 2 la 4 ani.

„Aceste prevederi trebuie prorogate, iar în cursul anului viitor să ne asumăm să le anulăm”, a precizat Ludovic Orban.

Despre legea plafoanele bugetare, Orban a spus: ”E aboslut necesară adoptarea cât mai rapidă, pentru că nu putem adopta legea bugetului de stat în guvern decât după legea plafoanelor”.

”O să avem o primă lectură a proiectului pe care urmează să ne angajăm răspunderea cât mai repede, proiectul de lege de modificare a OUG 114”, a mai arătat premierul.

El a adăugat şedinţa de marţi va avea două părţi: prima – între orele 15,00 şi 16,00, apoi şedinţa va fi suspendată şi va fi reluată la 19,30 până când sunt adoptate toate proiectele de acte normative care sunt pe ordinea de zi. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version