Fostul lider PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, despre scandalul fotografiei care l-a demascat cum „respecta” restricțiile pe care chiar el le-a impus în timpul pandemiei ca prim-ministru, că imaginea de la ziua sa de naştere din luna mai 2020, serbată la Palatul Victoria (în biroul lui Lucian Bode, ministru al Transporturilor) nu l-ar fi vizat pe el, ci pe Bogdan Aurescu, ministrul de Externe – ambii surprinși fără mască sanitară, cu pahare de alcool în față și fumând.

FOTO! Natură Udă & Afumată cu miniștrii Cabinetului Orban!

Ludovic Orban a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News:

„Aş prefera să nu spun, ştiu cine este persoana. Nu mi-a recunoscut nici acum. Evident că era coleg cu mine de partid. Nu a difuzat-o în mod intenţionat ca să îmi facă mie rău, ci a difuzat-o către o persoană ca să se dea mare cu cine stă la masă, dar acolo, personajul principal, pentru persoana căreia i-a dat fotografia, nu eram eu, era Aurescu, pentru că era o persoană din zona diplomaţiei şi el s-a dat mare că sunt cu ministrul de Externe, de care depind toate numirile. Deci nu eu eram personajul principal acolo”, a spus Orban despre acel episod.

Fostul premier a arătat că a fost ziua lui şi „acea poză este în contradicţie totală cu ceea ce reprezenta activitatea sa de premier”.

Raluca Turcan, protejata lui Iohannis, este și acum în Guvern, la Ciolacu

În imagime se află, tot fără mască și cu pahare de alcool în față. Lucian Bode, Virgil Popescu și Raluca Turcan, cea din urmă pe atunci ministra Muncii – care a tărăgănat proiectul noii legi a pensiilor și pe cel al eliminării pensiilor speciale, până s-a ales praful de ele!

Un an mai târziu, în martie 2021, Turcan s-a aflat în centrul unui alt scandal privind încălcarea interdicțiilor din pandemie, de data aceasta impuse de premierul Florin Cîțu, cel care l-a detronat pe Orban atât de la Guvern, cât și de la șefia PNL:

Sfidare maximă în Sibiul ROȘU COVID! Turcan s-a pozat înghesuită și fără mască: „Au fost câteva excepții”

Dar, spre deosebire de Orban și Cîțu, Turcan se află și astăzi pe cai mari, protejată de președintele Klaus Iohannis: ministră a Culturii în Guvernul Ciolacu. În schimb, Bode și Virgil Popescu nu mai sunt miniștrii.

Iohannis, taxat

Ludovic Orban, dat afară din PNL și ulterior devenit lider al Partidului Forța Dreptei, nu a ratat ocazia, acum, de a-l taxa pe Iohannis:

„Închiderea pieţelor a fost o greşeală gravă. Vă readuc aminte cine a anunţat, preşedintele Klaus Iohannis, care a venit la şedinţa de Guvern. În momentul în care preşedintele a venit la şedinţa de guvern şi a anunţat aceste măsuri, pe mine m-a lăsat în imposibilitatea de a face altfel. De altfel, sunt oameni care au participat la o întâlnire la care s-a discutat subiectul acesta şi ştiu foarte bine că am fost singurul din cei 12 penelişti din conducerea PNL, care am exprimat rezerve serioase legate de închiderea pieţelor, închiderea tuturor şcolilor, indiferent de incidenţa pandemiei, local, nu avea niciun sens să închizi în localităţi mici şcolile, părinţii au fost loviţi grav, elevii nu au putut să participe. A fost strategia profund greşită, cu care spun şi acum că nu am fost de acord, ca şi în campania de parlamentare, strategia să fie: Jos PSD!, o strategie care a fost impusă de Iohannis”, a spus fostul premier PNL, la Prima News.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version