Fostul lider PNL, Ludovic Orban, se delimitează de Victor Pițurcă, după ce acesta din urmă a fost reținut de procurorii DNA, luni, în dosarul măștilor neconforme.

„Nu ştiu nimic, eu nu am mai comunicat cu Victor Piţurcă de ani de zile, în perioada guvernării chiar n-am avut nicio comunicare. Dacă a distribuit măşti neconforme în spitale ale Ministerului Apărării, aici ar trebui să răspundă ministrul Apărării, cei care s-au ocupat de managementul unităţilor sanitare din zona Ministerului Apărării şi managerii unităţii spitaliceşti. Trebuie văzut exact despre ce contract este vorba. Oricine a profitat de pandemie şi a încălcat legea trebuie anchetat şi pedepsit. În ceea ce mă priveşte pe mine, eu nu am ştiinţă. Eu am spus foarte clar pe acest subiect: oricine a încălcat legea, oricine a încercat să profite de pandemie astfel încât să obţină câştiguri ilegale sau nu a distribuit măşti în conformitate cu standardele de calitate trebuie să fie anchetat şi pedepsit, dacă a încălcat legea. Nu am absolut nicio legătură cu subiectul. (…) Victor Piţurcă a participat doar la manifestarea de la lansarea candidaturii mele la Primăria Capitalei, în 2008. Eu v-am spus că, din 2018, nu am comunicat cu domnul Piţurcă”, a declarat Orban.

Pițurcă a fost reținut de DNA în dosarul livrării măștilor neconforme în spitalele MApN, char de fiul său

Alături de fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi directorul general al Romarm, Gabriel Ţuţu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version