Liderul PNL, Nicolae Ciucă, care își va lansa cartea „Un ostaș în slujba țării” la începutul lunii septembrie, a declarat la Antena 3 că nici prin cap nu îi trece să rupă coaliția cu PSD.

„Indiferent ce se va întâmpla, PNL nu va dezerta de la guvernare. . Dacă nu le mai convine de PNL la guvernare, să își asume bărbătește și să ne spună. Altfel, să își păstreze linia de decență”, a spus Ciucă, despre atacurile PSD din ultimele zile.

Congresul PSD. Ciolacu, validat pentru cursa spre Președinția României: „Puterea trebuie împărțită, nu acaparată de un om sau de un partid”

„Există nevoia de a fi împreună cu PSD”, a justificat Ciucă. El s-a ferit să mai invoce „stabilitatea”, pretext pentru a aduce PSD la guvernare: „S-a folosit atât de frecvent sintagma stabilitate încât devine lipsită de relevanță”.

Întrebat dacă se poate rupe coaliția PSD-PNL până la alegeri, Ciucă a răspuns: „Eu sper să nu. O să avem Biroul Politic Național joi, pe 29 august, vom discuta stadiul relației cu PSD, și în funcție de argumentele fiecăruia se va lua o decizie. Dar au mai fost atacuri, poate nu atât de virulente. Va trebui să luăm o decizie cât se poate de înțeleaptă. Mai presus de mine, de Marcel Ciolacu, de PNL și de PSD trebuie să fie cetățeanul român, România. Ca atare le punem pe fiecare deasupra noastră, vedem care sunt efectele și discutăm”.

Romașcanu le transmite liberalilor „să-și tempereze un pic discursul”: „Cea mai bună opțiune pentru Guvern în perioada următoare este coaliția cu PNL”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version