UPDATE: OUG 134/2022 a fost publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial.

Guvernul a plafonat printr-o Ordonanță de urgență (OUG) adoptată  în ședința de miercuri, la 400 de lei/mc preţul lemnului de foc, pentru iarna 2022-2023, față de 500 de lei – cât anunțase anterior premierul Nicolae Ciucă și ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„În urma discuţiilor din coaliţie şi deciziei cu privire la plafonarea preţului, astăzi am aprobat această ordonanţă de urgenţă prin care preţul la lemnul de foc, tocătură provenită din lemn, rumeguş şi restul de lemn se stabileşte la 400 lei pe metrul cub cu TVA inclus, respectiv la brichete de lemn se stabileşte un preţ maxim de 1.500 lei pe tonă cu TVA inclus şi la pelete (…) este maxim 2.000 lei pe tonă cu TVA inclus”, a afirmat ministrul Mediului, la finalul şedinţei Executivului.

Potrivit acestuia, preţul plafonat este preţul final la consumator şi se referă la toţi comercianţii, toţi agenţii economici, toate persoanele fizice care vând lemn de foc.

„Este preţul final, se referă la toţi cei care vând lemn de foc. Nu există în momentul de faţă o propunere de compensare, este doar plafonarea preţului”, a precizat Tanczos Barna.

Prevederile OUG vor intra în vigoare în 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Sunt prevăzute sancţiuni pentru agenţii economici care nu respectă actul normativ şi vând lemnul de foc la un preţ mai mare.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version