Majoritatea parlamentară PNL-PSD-UDMRa respins miercuri, moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, depusă de USR și intitulată „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu“.

Este a doua moțiune respinsă, anul acesta, la care a fost supus Virgil Popescu, prima fiind în februarie. A mai existat o moțiune depusă de USR, însă a fost tărăgănată de putere în Parlament până a venit vacanța de vară.

S-au înregistrat 85 de voturi „pentru”, 191 „împotrivă” și o abtinere. Din totalul de 108 deputați PSD, s-au prezentat la vot 96 și toți au votat împotrivă, mai puțin liderul PSD, Marcel Ciolacu, care nu a votat.

Ciolacu anunțase marți că niciun deputat PSD nu va vota moțiunea:

PSD nu votează moțiunea împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu (PNL), deși trâmbițează pe toate căile „demisia!”

Social-democrații susțin în continuare că ministrul Virgil Popescu trebuie schimbat din funcție, dar consideră că nu pot vota moțiunea USR.

Împotriva moțiunii au votat 68 de deputați PNL ( voturi), 17 de la UDMR și cei din grupul Minorităților naționale.

Împotriva ministrului Energiei au votat parlamentarii USR (37), AUR (24) și cei neafiliați (23).

În moţiune, USR susţine că orice zi în plus în care Virgil Popescu este ministru înseamnă „încă o oră de frig pe care românii o vor îndura la iarnă”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version