Senatorii şi deputaţii şi-au votat marţi, fără probleme, pensiile speciale.

1276068018Parlament1

Legea pensiilor speciale fusese refuzată o dată de preşedintele Klaus Iohannis, care a trimis-o la reexaminare. Şi cum preşedintele nu poate refuza legea decât o singură dată, parlamentarii au modificat-o timid şi au adoptat-o marţi cu sute de voturi.

Evident, ca să nu dea prea simplu pe sticlă, parlamentarii s-au luat un pic la ciondăneală din cauza modalităţii de a vota cu mâna ridicată. La primul vot au votat 300 de parlamentari, dar PNL-iştii au contestat modalitatea de vot aleasă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Ulterior s-au înregistrat 287 de voturi.

Proiectul de lege prevede ca toţi parlamentarii care au avut cel puţin câte un mandat primesc pensii speciale la împlinirea vârstei de pensionare.

Mai mult, “pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat parlamentar”.

Totuşi, parlamentarii au avut grijă să precizeze că “nu beneficiază de indemnizaţia pentru limită de vârstă deputaţii şi senatorii care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea, în calitate de deputat sau senator, a unei infracţiuni de corupţie prevăzută la art. 289 — 291 din legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi pentru infracţiunile prevăzute la art. 254 — 257 din legea nr.15/1968 privind Codul Penal al României, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 65 din 16 aprilie 1997, cu modificările ulterioare”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version